Afdrukken

Groepsarrangement Halve Maen (middag)

Leer de Hoornse haven en de Halve Maen kennen!

HalveMaen-4 640x510voor website

13.00 Ontvangst met lunch in de haven
Uw gezelschap wordt als start van het groepsarrangement ‘Halve Maen’ welkom geheten bij een gezellige horecalocatie in de haven van Hoorn, waar de lunch voor u is verzorgd.

14.30 Rondleiding VOC door Hoornse Haven
Na de lunch wordt u opgehaald door de praatgrage en enthousiaste gids die u meeneemt door de haven van Hoorn. De Hoornse haven geniet grote bekendheid vanwege de prachtige havenpanden, VOC monumenten en pakhuizen die daar gevestigd zijn. De gids vertelt u verrassende verhalen over de succesvolle handelsactiviteiten die Hoorn uitoefenden.

16.00 Rondleiding Halve Maen
Na deze gezellige rondleiding door het prachtige havengebied wordt u opgehaald door de gidsen die u meenemen over de Halve Maen in Hoorn.Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook. U wordt opgehaald na uw lunch en meegenomen op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl u het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer uw neus prikkelt, valt u van de ene verbazing in de andere.  De rondleiding kan in meerdere talen gegeven worden.

16.45 Afsluitende Borrel
In een authentieke café, midden in de oude haven van Hoorn, kunt u de dag afsluiten door te proosten op de Halve Maen in Hoorn. U krijgt hier 2 drankjes van de Hollandse bar en 2 hapjes.

17.30 Einde programma

NB: Tijden zijn in overleg te veranderen.

Prijs: €42,50 excl. BTW p.p.
Minimaal 10 personen
Duur: 4,5 uur.

Reserveren?

 

 
Hosting & Design door: GraphicGenie