Afdrukken

Halve Maen Arrangementen

Hoorn Events biedt arrangementen aan die gespitst zijn op de Halve Maen.

Er zijn van die schepen, die de loop der geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. 

halve maen1

Dit kleine en zeer wendbare VOC-jacht dankt zijn bekendheid aan de ontdekkingsreis die de Engelse kapitein Henry Hudson er in 1609 mee ondernam. Sinds 1989 exploiteert het New Netherlands Museum/Half Moon in de VS een volledig zeilwaardige en authentieke replica van dit iconische schip. De initiatiefnemer van dit project wil met het schip het aandeel van de Nederlandse kolonisten in de Amerikaanse geschiedenis onderstrepen. Na 25 jaar is het tijd voor een nieuw avontuur; een reis naar Nederland. Want de geschiedenis van de Halve Maen omvat veel meer dan de reis die Henry Hudson er mee ondernam. Het schip representeert feitelijk alles wat Nederland in het eerste kwart van de zeventiende eeuw als maritieme natie zo succesvol en machtig maakt; handel, ondernemingszin, het verleggen van grenzen, de ontmoeting van culturen en avontuur. Dat verhaal gaat de Halve Maen op een voor een breed publiek toegankelijke manier uitdragen in z'n nieuwe thuishaven, Hoorn, een 'perfect match' gezien de prachtige historische haven en de rijke maritieme geschiedenis van deze VOC-stad! De Halve Maen is gelegen aan de oever van het Oostereiland, nabij de oude haven van Hoorn.

Tijdens de rondleidingen, rondvaarten en andere arrangementen wordt vol trots en enthousiasme het verhaal verteld rondom de Halve Maen.
U kunt bij het Toeristisch Informatie Punt terecht voor de individuele ticketverkoop voor de rondleidingen op de Halve Maen.

Groepsarrangement Halve Maen (ochtend)  HalveMaen-4 640x510voor website

 

Groepsarrangement Halve Maen (middag)     HalveMaen-2 430x640voor website

 

Groepsarrangement Halve Maen vanaf het water HalveMaen-5 444x640voor website

 

Rondvaart rondom de Halve Maen      HalveMaen-4 640x510voor website

 

Groepsarrangement Halve Maen en rondvaart retour  HalveMaen-5 444x640voor website

 

 

Groepsarrangement Halve Maen & spellen van toen HalveMaen-4 640x510voor website
 
Hosting & Design door: GraphicGenie