Westfriese producten Afdrukken

Mooie West-friese producten voor de Westfries en de toerist!

In het Toeristisch Informatie Punt hebben we naast de souvenirs voor toeristen ook aan de Westfries gedacht.

Wij hebben een breed assortiment van producten die in Westfriesland geproduceerd zijn:

Oud-Hollandsch snoepgoed
Geniet van de nostalgische smaken zoals de kaneelkussentjes, de boterwafeltjes, tum tummetjes, kleine zuurstokjes en zelf blikken vol met stroopwafels.

20150611 123808 640x303

Daarnaast hebben wij ook een wisselend en lekker assortiment aan oud hollandse lekkernijen waar de toeristen dol op zijn! Denk aan de stroopwafels, zowel met als zonder blik en ook de 2-pack. Maar ook de kaneelstokken, wilhelmina pepermunt, Venco drop, Nederlandse koekjes en chocolade klompjes! Loop even binnen en laat u verrassen door al dat lekkers!

20150611 124320 640x432

Platte Thijs, het Hoorns gebrouwen speciaal biertje

Het is een blond biertje met 7 procent alcohol en een bitterheid van ongeveer 45 IBU (Grolsch is circa 23 IBU). De smaak is een balans tussen enige zoetheid en een citrusachtige bitterheid.

De huisbrouwer "De natte cel" in Bovenkarspel, maakt toepasselijke biertjes voor onze locatie, een oude gevangenis

In een cel zitten een "Zware Jongen", een "Kruimeldief", een "Veelpleger", en een "Gladjanus", die natuurlijk graag op "Vrije Voeten" willen komen. Er is ook een "Cipiertje" die dat moet voorkomen. En allemaal dromen ze van een "Blonde Ann".
"Zware jongen" en "Gladjanus" en "Veelpleger" zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel. Tevens verkopen wij het Westfriese biertje 'het Skeetje'. Skeetje is geen wind, maar betekent in het West-Fries "schatje". Het etiket met de "Omringdijk en Skeetje" in het bier laat niets te wensen over, maar haar karakter smaak en afdronk stijgen boven West-Friesland uit. U zult haar waarderen als de moeder aller Westfriezen. Proost.

IMG 6524-2

 

Ambachtelijke jam en honing
In onze winkels vindt u ook een uitgebreid assortiment jams, ambachtelijk gemaakt van Westfries fruit. Deze heerlijke jams bevatten geen kleur- en smaakstoffen. Heerlijk op brood, uw zelfgemaakte pannenkoeken, beschuit en in de yoghurt. Ook hebben we heerlijke honing, gemaakt in Blokker. Ook leuk om kado te doen.

IMG 6469-1

 

DVD Rondje Westfriesland
Een prachtig overzicht van de Westfriese cultuur uit heden en verleden. Deze DVD bevat ruim 2,5 uur liedjes en gedichten uit de regio, gezongen en gesproken in het Westfries, uitgevoerd door bekende Westfriezen. Het geheel wordt ondersteund door prachtige beelden, gefilmd in heel West-Friesland. Met als extra's: opnames van een 'Westfriese eivend' en een 'IJsfeest' in Medemblik. Inclusief een boekje met alle teksten van de liedjes van Rondje West-Friesland, samengesteld door Peter Ruitenberg.

 


West-fries likeurtje en West-fries genot
In de winkel kunt u ook terecht voor een heerlijk likeurtje, een bessen likeur, fruitlikeur en een kruiden likeur in een mooie fles met opdruk van 't Keetje.
Ook hebben we een Hollandsch likeurtje in een mooie witte kruik met delfts blauwe opdruk.
West-fries genot is werkelijk een genot, een heerlijke zachte advocaat.

IMG 6491-1

 

Kaap Hoorn 400 dranken
400 jaar Kaap Hoorn moet natuurlijk gevierd worden. En dat doen we natuurlijk met een heerlijk biertje, wijntje en likeurtje! Alle drie bij ons verkrijgbaar in verschillende maten en smaken! Op de foto ziet u de grote en kleine rum likeur, het biertje en de witte en rode wijn. Leuk om uw Hoornse vriend cadeau te doen!

20150611 124547 640x422

 

 

 

 
Hosting & Design door: GraphicGenie