Winkelen Afdrukken

Winkelen in Hoorn!

In de gezellige winkelstraat vindt u talloze winkels, van kledingwinkels tot banketbakkers, van tweedehands tot haute couture. Voor ieder wat wils, niet voor niks staat Hoorn al jaren in de top 10 van gezelligste winkelsteden van Nederland.

Openingstijden

Maandag:                  13.00 - 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag:  09.00 - 18.00 uur
Donderdag:               09.00 - 21.00 uur
Zaterdag:                  09.00 - 17.00 uur

Koopavond

De koopavond is op de donderdagavond. In de feestmaand december zijn er extra koopavonden (deze worden tegen het einde van het jaar gepubliceerd).De meeste winkels in de binnenstad zijn elke donderdagavond geopend tot 21.00 uur. Enkele winkels sluiten de deuren tussen 18.00 en 19.00 uur.

Koopzondagen

In Hoorn is het elke zondag koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Maar het kan zo zijn dat niet alle winkels open zijn, dit is omdat de winkelier niet verplicht is om open te zijn. In Hoorn wordt op elke laatste zondag van de maand de Superkoopzondag georganiseerd. De meeste ondernemers zullen dan hun deuren openen en er worden evenementen georganiseerd waardoor een bezoek aan de binnenstad meer dan de moeite waard is.

Superkoopzondagen binnenstad 2017

26 februari
26 maart
30 april
28 mei
25 juni
30 juli
27 augustus
24 september
29 oktober
26 november
3 december
17 december
24 december
31 december

Let erop dat tijdens de koopzondagen ook de parkeervergunning van kracht is.

Markten/braderieën 2017

De wekelijkse markt in de binnenstad van Hoorn is op zaterdag.
Op woensdag is er een markt bij winkelcentrum Huesmolen in Risdam en op dinsdag op de Betje Wolffplein in het winkelcentrum in de Kersenboogerd.

In de zomermaanden juli en augustus is er tevens een toeristische markt op de woensdag in de binnenstad. Deze markten bestaan uit aanbieders van antiek, curiosa, kunst en boeken. Zie hier voor de evenementenkalender.

Duurzaam winkelen in Hoorn

Met de Eerlijkwinkelen route kan iedereen een eerlijk rondje winkelen of ontspannen op terras, zonder uit te hoeven zoeken waar hippe, tweedehands, biologisch en/of fairtrade producten te verkrijgen zijn. Nu verkrijgbaar bij ons servicepunt!

Eerlijkwinkelen route
Op de kaart staan vierentwintig ondernemers, die eerlijke producten of diensten verkopen. Zowel biologisch, fairtrade, tweedehands als de zogeheten 'eerlijk overige' producten. Producten met een verhaal. U ziet precies waar u kunt winkelen voor, en kan genieten van, eerlijke producten.

Duurzaam
De Z-Card is niet alleen gedrukt op FSC-papier met milieu-verantwoorde inkten, deze is ook te downloaden op www.eerlijkwinkelen.nl. Bovendien laten de bedrijven zelf ook het belang van duurzaam ondernemen zien.

De EerlijkWinkelen routes worden sinds 2010 geïnitieerd door de Stichting Eerlijk Winkelen. De werkgroep Fairtrade Hoorn is gevraagd door de organisatie MVOloont om een Eerlijkwinkelen route in Hoorn uit te zetten.

Mede mogelijk gemaakt door MVO loont en de Stichting Eerlijkwinkelen.

altWinkels in Hoorn

Hieronder leest u enkele winkels die in Hoorn gevestigd zijn.

Bekende winkelketens die gevestigd zijn in Hoorn:
Douglas, Hema, Etos, Invito, Only, Xenos, Action, Kruidvat, Perry Sport, C&A, WE.

Bekende winkels uit Hoorn
De volgende winkelketens vinden hun oorsprong in Hoorn:

img_centrum

 
Hosting & Design door: GraphicGenie