Praktische informatie
Afdrukken
Parkeren

Hoorn is goed bereikbaar met de auto, er zijn uitgebreide (betaalde) parkeermogelijkheden zoals het Transferium nabij het NS station en parkeergarage het Jeudje in het centrum. Tevens kunt u betaald parkeren in het centrum.

Helaas kunt u niet parkeren op het Oostereiland waar onder andere het TIP, de Halve Maen en het Museum van de 20e Eeuw gevestigd is. De dichtbijzijnde parkeermogelijkheden vanaf het Oostereiland zijn het Visserseiland en de Nieuwe Wal. Hiervandaan is het ongeveer 10 minuten lopen door de mooie oude haven naar het Oostereiland. Rijdt u al op het Oostereiland? Dan kunt u bij het TIP een plattegrondje krijgen met de parkeer- en looproutes. 

Parkeergarage Jeudje
In parkeergarage Jeudje kunt u parkeren voor € 1,50 per uur met een maximaal dagtarief van €7.50.

Het is dagelijks gratis parkeren tot 12.00 uur ’s middags. Betaald parkeren geldt dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur, op donderdag van 12.00 tot 21.00 uur en op koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden kunt u gratis parkeren. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend.

Parkeergarage Schouwburg Het Park
De parkeergarage onder Schouwburg en Congrescentrum het Park is een openbare parkeergarage. Parkeren kost € 1,50 per uur met een maximaal dagtarief van €7.50.

Betaald parkeren geldt op maandag t/m zondag van 12.00 tot 01.00 uur de daarop volgende dag. Voor bezoekers van de schouwburg bestaan speciale parkeerkaarten. Deze kosten € 3,50 en zijn verkrijgbaar bij de kassa van de schouwburg.

Parkeerterreinen voor lang parkeren
Op de volgende parkeerterreinen kan lang geparkeerd worden voor een uitgebreid bezoek aan de stad:

• Nieuwe Wal: gratis parkeren;
• Transferium/P+R: € 2,60 per dag;
• Pelmolenpad: € 2,60 per dag;
• Visserseiland: € 2,50 per dag, €0,50 per uur.

Betaald parkeren geldt van maandag t/m zaterdag overdag, op donderdagavond, de extra koopavonden en op koopzondagen. Bij de automaten kan met muntgeld of met de pinpas worden betaald.

Parkeerterreinen voor kort parkeren
U kunt op onderstaande parkeerterreinen 24 uur per dag, 7 dagen in de week parkeren.

• Noorderveemarkt
• Vale Hen
• Lambert Meliszweg
• Westerdijk

Het tarief op deze terreinen is €1,65 per uur en maximaal €8,25 per dag. Betaald parkeren geldt van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur, en op superkoopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. U kunt hier alleen met de pinpas betalen.

Parkmobile
U kunt ook gebruik maken van Parkmobile en gemakkelijk in Hoorn parkeren zonder zorgen over uw parkeertijd en of u voldoende geld op zak heeft.
Parkeer via uw mobiele telefoon via belparkeren, smsparkeren of de Parkmobile Parkeer App. Klik hier voor meer informatie over parkmobile.

Informatie
Voor vragen over het parkeren of parkeervergunningen kunt u terecht bij het bureau Stadstoezicht. Dat kan telefonisch op het nummer 0229 276880 of aan de balie, Nieuwe Wal 1, maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

 

Taxi

Heeft u een taxi nodig? De Hoornse Taxi Centrale brengt u veilig en tegen een scherpe prijs naar uw bestemming.
Tevens beschikt de Taxi Centrale over een rolstoelbuddy. Voor meer informatie klik hier.

 

Banken

De banken hanteren verschillende openingstijden. De meeste banken zijn geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de banken gesloten. Pinautomaten vindt u op verschillende plaatsten in de stad, oa. in de winkelstraat de Grote Noord (bij boekhandel Stumpel binnen), Veemarkt en de Hema.

 

Postkantoren

Op postkantoren kunt u terecht voor verzending van uw post. De meeste kantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag 09.00 tot 17.00 uur. U vindt het postkantoor op de Veemarkt 30.

 

Internet

Veel horecagelegenheden hebben WiFi, hier kunt u met uw eigen laptop of telefoon gebruik maken van het internet. In veel gevallen kunt u als u een drankje of eten besteld gratis gebruik maken van het internet, bij sommige gelegenheden zult u moeten betalen.

alt
 

 

 

 

 

 
Hosting & Design door: GraphicGenie