Afdrukken

Sportief Westfriesland ontdekken op de fiets

Vanuit Hoorn zijn er talloze fietsroutes door het mooie Westfriesland, bij het Toeristisch Informatie Punt zijn de routes verkrijgbaar.

De routes volgt u via de aangegeven fietsknooppunten.  

c__documents_and_settings_harry_van_lunteren_mijn_documenten_archief_afbeeldingen_fietsen_fietsroutenetwerk_bmp_000

Stoomtramroute

Denk u bijvoorbeeld aan de stoomtramroute waarbij u eerst met de stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik gaat en kunt genieten van het mooie landschap vanuit de tram. Vanuit Medemblik kunt u met eigen fiets of een gehuurde fiets terug fietsen naar Hoorn.

alt

De Westfriese omringdijk 

Een andere mooie route is de Westfriese omringdijk, hierbij fietst u langs het IJsselmeer en door de polders van Westfriesland. u kunt natuurlijk ook even uitrusten op een van de heerlijke terrassen. 

Onderweg komt u langs verschillende steden die aan het IJsselmeer liggen, zoals Enkhuizen en Medemblik. Beide zijn mooie historische steden met vele mooie pakhuizen, oude havens en musea.

alt

De Leeghwaterroute

Tijdens de Leeghwaterroute staat de geschiedenis van de 17e eeuwse droogmakerijen centraal. De gemeenten Beemster, Graft-De Rijp en Schermer zijn de gemeenten waar u door heen fiets tijdens de Leeghwaterroute. U beleeft de schoonheid en grootsheid van De Schermer en het Werelderfgoed De Beemster. Ook komt u langs het Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam, bezoekt u het geboortedorp van Jan Leeghwater (De Rijp), de molens die het landschap hebben drooggelegd , de stolpboerderijen en nog veel meer.

 molen leeghwater route

 

Het Toeristisch Informatie Punt verkoopt fietskaarten met fietsknooppunten.

Voor fietsverhuur kunt u bij station Hoorn terecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hosting & Design door: GraphicGenie